Сбъдване на желания – всичко започва с материализация на мислите!

Не сте ли се питали защо материализацията на мислите и успешното сбъдване на желания са толкова трудни, при това огромно количество практики, книги и курсове, посветени на тази тема? Тук оставям настрана това, че често не прилагаме на практика прочетеното и наученото. Говоря за случаите, когато наистина правим всичко по силите си, следваме инструкциите и пак нищо… Чувала съм безброй пъти от читателки и клиентки думите: „При мен не работи!“. Някои от нас си мислят, че са дотолкова забравени от Бога и дефектни по рождение, че никакви практики няма да излекуват това. Други обявяват езотеричното познание за чиста измама и продължават по пътя на трудностите и разочарованието от живота. Трети са много упорити и, въпреки неуспехите, търсят с години липсващите парченца от пъзела. Щом четете тази статия, предполагам сте от третия тип, аз също!

Какво е нужно, за материализиране на мислите и сбъдване на желания?

През годините съм имала много обяснения на факта, че като цяло е трудно да се материализира мечтаният живот. Във всяко от тях, вярвам, че има доза истина. Но наскоро във въображението ми изникна една картина и за част от секундата разбрах всичко. За да ви се проясни и на вас, само си представете магьосница, която се кани да изрече своето заклинание и да направи магия. Независимо дали сцената е от някой филм, дали сте я виждали нарисувана или е само във въображението ви, със сигурност ще присъства един елемент – концентрацията на магьосницата!

Ето там е отговорът – за да се материализира нещо, трябва огромна концентрация. Трябва енергията ни да се събере и насочи като лазер. И тук идва проблемът – за съвременния човек е изключително трудно да концентрира енергията си на едно място! Причините са много, но нека ви споделя основните, които съм открила при себе си и жените, с които работя, а вие вижте къде се разпилява вашата енергия.

сбъдване на желания 2

Защо ни е трудно да концентрираме енергията си на едно място?

1. Претоварване и мултитаскинг

Претоварването и мултитаскингът са основната причина да ни липсва енергия. Тя се разпилява между работата, децата, телевизора, социалните мрежи, разговорите по телефона, домакинството, между няколко работни задачи. Ако правиш пет неща, енергията ти не е в нито едно от тях. Освен това, специалистите са установили, че всеки път, когато ни разсейват, на мозъка са нужни поне 20 минути, за да се концентрира отново върху задачата си. Аз например си въведох правило, докато съм с детето на детската площадка, да не ровя из телефона си и да не говоря. Рядко ще видите обаче родител, който да общува изцяло с детето си и да не прави друго, с изключение на родителите на много малки деца, които още не вървят сами. Това е и причината много родители да са доста изнервени и много деца да са по-буйни, в опит да привлекат вниманието им.

2. Разсейване от социални мрежи

Друго правило, което сама си сложих, е да не поглеждам скайпа, имейла и социалните мрежи, докато правя нещо друго на компютъра – например пиша или чета нещо. На телефона ми също са изключени всякакви нотификации от фейсбук, от други сайтове, реклами, напомняния и т.н. Не участвам в никакви групови вайбър или фейсбук чатове. Ако телефонът ви дрънчи през 2-3 минути, само това може да ви източи жизнената енергия… Ако работата ви го позволява, предлагам ви да си въведете една или две проверки на имейла и другите съобщения за деня и да не цъкате постоянно. За ровене из социалните мрежи за разпускане и забавление също си определете време. Така ще видите как ще го чакате с нетърпение, а през другото време ще сте доста продуктивни.

3. Ежедневна умора

Умората на тялото е още една не по-малко важна причина за липсваща енергия за сбъдване на желания. Съвременният човек спи недостатъчно или много неспокойно – накъсаният и неспокоен сън е също сериозен проблем. Има хора, които с години не са стигали до дълбокия и възстановяващ сън, въпреки че спят всяка нощ. Аз бях сред тях и това се промени с много лесни енергийни упражнения. Съвременният човек работи на високи обороти, често се грижи и за семейство, и рядко намира време за почивка. Жените често си почиваме от работа, гледайки децата и си почиваме от децата, отивайки на работа. Също така прекарваме уикендите в чистене на къщата и пране, защото няма кога…

Всяка умора и претоварване на сетивата също се наслагва към умората на тялото – много екрани и изкуствена светлина, много звуци, миризми, електромагнитните вълни, които са навсякъде край нас. Разбира се, че в днешния свят живеем с всичко това и не е въпросът да ставаме отшелници… Проблемът е, че за много хора това е ежедневие, което не поставят под въпрос. Това са неосъзнати и неревизирани навици, които товарят тялото и нервната система – а тя регулира всички останали системи. Човек може да избере съзнателно да се излага на по-малко стимули, идващи към сетивата му. Да си почива повече, да се забавлява повече, да общува повече с любими хора.

сбъдване на желания 3

4. Нездравословен хранителен режим

Некачествената храна, прекаляването със захар и дехидратацията са други фактори, изморяващи тялото. Например, знаете ли, че движението на кръвната ви захар нагоре-надолу, което се случва, след като консумирате десерт или нещо сладко, стресира тялото и го вкарва в режим бий се, бягай или замръзни? В този режим органите и системите ни почти се изключват – остават само най-важните функции. Ние сме реактивни, мнителни, асоциални и атакуващо или отбранително настроени, висшата част на мозъка ни също е изключена.

5. Море от избори и възможности

Многото избори и възможности, пред които сме изправени, са още един проблем, макар и неподозиран. Ако сте учили маркетинг, може би са ви казвали, че трябва да „създадете нужда“ на клиента. Тоест, ние сме заобиколени от множество компании и хора, чиято цел е да ни създадат нужда от техния продукт. Дори да не купуваме съответните вещи, услуги или преживявания, мисълта за тях ни разсейва, отклонява ума ни от нашата си посока. Започваме да се чудим дали не би било добре да имаме това нещо или съжаляваме, че не можем да си го позволим. Поставени сме пред изморителен избор – сега това ли искам или другото, или нещо трето. Така купуваме и множество неща, които забутваме някъде. Дрехи, за които забравяме, курсове, които не прослушваме, карта за спорт, която не използваме.

Преди време чух от една позната интересна история. Детето ѝ било много палаво, не задържало вниманието си никъде, и изобщо наложило се да се консултира със специалист. Препоръчали ѝ да прибере всички играчки на детето и да му остави само една. Колкото и тази идея да ѝ се струвала безумна, моята позната решила да опита и това дало чудесен резултат.

Опитайте – изключете максимално постъпващата към вас информация! Пазете сетивата си, постойте в тишина, сред природата! Концентрирайте се върху едно нещо… И току виж сте чули истинските нужди на своето същество някъде из дълбините на тялото си! Събраната и концентрирана енергия ще помогне не само да разберете точно какво искате, а и как да се справите с материализация на мислите си и сбъдване на желания. Разбира се ще осигури и ресурс за самото проявяване на желаното.

Заключение:

Ако имате нужда от помощ със справянето с материализация на мислите и сбъдване на желания –  Фондация “За Подкрепа на Дистанционните Обучения” ще ви помогне! Присъединете се към нас и се абонирайте за нашия бюлетин, за да получавате само полезно, интересно и качествено съдържание!


Ирина Вълчева – Кръстева е автор на книги, статии и създател на онлайн курсове на тема личностно развитие. В творчеството си тя обича да съчетава духовното познание и най-новата наука – теми, по които се информира от години с голямо желание, и после да предава всичко това през своя личен опит. Тя вярва в огромния човешки потенциал и правото на всеки да живее щастливо.

Меню